Собственикът на българския телеком Vivacom и на  Нова тв -

...
Собственикът на българския телеком Vivacom и на  Нова тв -
Коментари Харесай

Собственикът на Vivacom придоби гръцки телеком

Собственикът на българския телеком Vivacom и на  Нова тв - United Group разгласи, че е придобил гръцкия телекомуникационен оператор Wind Hellas -  един от трите мобилни оператора в страната.

Продавачът е различен фонд за ръководство на компании Crystal Almond Holdings Limited.

Предлагащ мобилни, закрепени, интернет и телевизионни услуги, Wind има общо 4,2 милиона консуматори и генерира доходи от над 500 милиона евро годишно.

Сделката ще разреши на United Group да комбинира Wind със съществуващия си гръцки оператор на платената телевизия – Nova, с цел да сътвори мощен интегриран оператор, който ще е втори в страната в даването на широколентов интернет и телевизионни услуги.

С атрактивната сфера на активност и забележителния капацитет за напредък, комбинацията Wind-Nova ще може да доставя по-добре интегрирани предложения, нови технологии и първокласно обслужване, увеличавайки цената за гръцките консуматори.

Никос Статопулос, сътрудник в BC Partners и ръководител на United Group, сподели: „ Придобиването и консолидираното на мощен локален телеком и медиен бизнес в нашата платформа е съществена част от европейската тактика за напредък на United Group. Гърция е основен пазар за нас и с придобиването на Wind ще можем да създадем водещ интегриран оператор и да допринесем за развиването на гръцкия телекомуникационен бранш посредством вложения в мрежова инфраструктура, наличие, технологии и новаторски артикули и услуги, ставайки водеща мощ в цифровизацията на страната. ”

Изпълнителният шеф на United Group Виктория Боклаг сподели: „ Сделката удостоверява дълготрайния ангажимент на United Group към гръцкия пазар. Wind, със своя мощен мобилен бизнес, се вписва съвършено в експертизата на Nova и United Group по отношение на медийни и закрепени услуги. С Wind купуваме сполучлив бизнес, който ще ни разреши да засилим нашето наличие и предложение на клиенти в цяла Гърция. ”

Сделката предстои на нормалните регулаторни утвърждения и се чака да бъде финализирана през 2022 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР